Futures Handelen

Futures zijn zo wel toegankelijk voor de actieve particuliere belegger als voor professionele traders.

Future contracten verhandelen heeft zo zijn voordelen :

 • Futuresmarkten opereren volledig elektronisch zonder enige manuele tussenkomst. Er zijn geen ‘brokers’ die uw orders verwerken.

 • Futuresmarkten zijn 100% gecentraliseerd . Een future contract op  bv. de CAC40 wordt enkel verhandeld op Euronext – Parijs.  Alle orders voor dit future contract worden geleid naar het orderboek op Euronext Parijs.

 • Futuresmarkten zijn transparant.  Alle orders die binnenkomen worden ‘live’ in een orderboek getoond en voor elk uitgevoerd order kennen we de executieprijs. (Time & Sales in jargon).

 • De orderuitvoering gebeurt volledig automatisch. Het resultaat is een stabiele uitvoering die ultrasnel is met weinig slippage.

 • Zowel  professionele traders als particuliere beleggers beschikken over dezelfde informatie, technologie en koersendata . Ze trekken met dezelfde wapens ten strijde.

 • Futurescontracten zijn eenvoudig te verhandelen en opereren volgens dezelfde principes.            

 • De futures bieden een ruim aanbod aan onderliggende waarden waarop u kunt handelen zoals marktindexen ( CAC40, DAX, mini-DAX, DOW, …), olie, goud, valuta enz…
 • De spread op futures  is doorgaans kleiner dan deze op andere financiële producten waar de koers gebaseerd is op ‘futures’  zoals  CFD.

 • De transactiekosten op futures zijn laag. Lage transactiekosten en nauwe spread maken ‘futures’  goedkope producten om te verhandelen.

 • De belegger kan zelf zijn risico bepalen door met een grote of kleine hefboom te handelen.  Zo kan men in het begin zonder hefboom of met een kleine hefboom handelen.  Ziet men de positie winstgevend worden dan kan men steeds de hefboom verhogen.

 • De belegger kan op één en dezelfde rekening diverse futures-contracten verhandelen zoals indexen, olie, goud, cacao, valuta, …

 • Omdat elke future slechts op één beurs noteert en hierbij  alle uitgevoerde orders worden geregistreerd maken futurecontracten de instrumenten bij uitstek voor traders die handelen op basis van grafieken en Technische Analyse. 

cme

eurex

euronext

 


Gratis orders futures trading.


 

Gratis webinars

Risicowaarschuwing:

Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.

Elke belegger dient na te gaan, indien mogelijk met de hulp van een financieel adviseur, of deze financiële instrumenten geschikt voor hem zijn. Vooraleer te beleggen, is het aangeraden dat u zich vertrouwt maakt met de contract parameters en risico's van de instrumenten in dewelke u wenst te beleggen. Winst gemaakt op een demo rekening is geen garantie voor toekomstige winsten. U bent niet verplicht een hefboom te gebruiken.